photography by Lilian

Dorien de Graaf, kindercoach en jongerencoach

Ik ben Dorien de Graaf, getrouwd en moeder van een dochter en twee zoons.

Meer dan 20 jaar sta ik voor de klas; voorheen in het basisonderwijs en daarna op middelbare scholen. Ik was altijd een ‘juf’ die veel oog had voor het kind achter de resultaten. Daarom ben ik van de inhoudelijke lespraktijk meer toegegroeid naar het sociaal-emotioneel begeleiden van kinderen. 

In mijn huidige werk als zorgcoördinator verbind ik kind, ouders en derden, onder wie docenten. Met mijn praktijk De Knop geef ik nog meer vorm aan mijn ambitie om kinderen beter begrepen te laten worden door ouders en derden. Hierin bundel ik al mijn beroepservaring, kwaliteiten en bevoegdheden op pedagogisch gebied. 

Mijn manier van werken met kind en volwassene is te omschrijven als doortastend, intuïtief, nuchter en optimistisch. Ik hecht veel belang aan gelijkwaardigheid en samenwerken.

Voor mijn collega coach Dorien de Graaf staat de jongere altijd centraal. Als een jongere zich niet happy voelt, het thuis niet lekker loopt of op school niet goed gaat dan is hij/zij bij Dorien aan het juiste adres. Bij Dorien vindt de jongere niet alleen een luisterend oor, maar er zal ook hulp geboden worden om samen op zoek te gaan naar verbetering. Dorien zorgt ervoor dat de jongere zich snel veilig bij haar voelt. Dorien geeft niet snel op, geen probleem is haar te groot, ze zet zich voor 100% om de jongere te helpen om (zelf) tot een oplossing te komen. Dorien is professioneel, open en vriendelijk, recht door zee, doorzetter, betrouwbaar en ze heeft een groot hart voor pubers.
Wilfreda Pompert (Kindercoach)

In de knop je staat open om je te ontwikkelen.

© 2022 Praktijk de Knop